• sdq.ro image : Joc de sah vintage rosu chinezec pret
  • sdq.ro image : Joc de sah vintage rosu chinezec pret
  • sdq.ro image : Joc de sah vintage rosu chinezec pret

Joc de sah vintage rosu chinezec pret

User : Jocmasa
223 RON, TVA inclus

Acesta este un set sah la un pret bun si de calitate ce va tine departe plictiseala. Este cadoul perfect atat pentru iubitorii de sah. 

Daruiti acest cadou deosebit si cu siguranta nu va fi o alegere gresita. Este foarte bine lucrat, foarte elegant si rafinat. Este frumos ornat cu calareti in lupta ce te duc cu gandul la lupta batalia acerba ce se da pe tabla de sah.

Cod produs: 2375

Lungime     Lungime: 35 cm
Latime     Latime: 36 cm Piesa sah: 1.5 cm
Inaltime     Inaltime: 6.5 cm Inaltime piesa sah: 3.5 cm
Diametru     Diametrul pulurilor: 1.5 cm
Culoare     Diversificata
Material     Piesele sunt din os, iar cutia din lemn masiv.

  • Timp de livrare: 24-48 ore
  • Cost de livrare: 15 RON
  • Disponibilitate: Stoc furnizor
ADAUGA IN COS

Jocuri de masa

Istorie

Exista mai multe versiuni despre originea sahului, cele mai raspandite dintre ele considera ca tara de origine India, Persia si China. Perioada in care a aparut jocul de sah se apreciaza ca a avut loc intre secolul III si secolul VI. Despre descoperirea jocului sunt nenumarate legende, printre care una dintre cele mai renumite este legenda cu boabele de grau. Izvoarele istorice atesta faptul ca se juca sah prin secolul VI in Persia. Jocul s-a raspandit prin secolul VII o data cu extinderea si invaziei islamice in Orientul Apropiat, Africa de Nord, Bizant, Italia, Europa de Est si Spania. In evul mediu sahul era considerat de nobili un joc de elita,fapt pentru care biserica a dezaprobat (interzis) jocul timp de cateva secole. Prin secolul XVI se vor modifica regulile de joc, astfel se poate vorbi ca in acest timp a aparut sahul modern. In acest timp sahul era un joc raspandit in Spania, Franta, si Anglia ulterior in Rusia de unde provin cei mai multi campioni mondiali de sah.